Inschrijving Marathon Rotterdam

Gisteren heb ik me ingeschreven voor de marathon van Rotterdam. Deze is op zondag 16 april 2023.

Weer een stap richting grotere afstanden. Want bij de training voor de marathon horen ook de lange duurlopen. Daar ga ik de nadruk op leggen in de voorbereiding, snelheid is niet zo belangrijk. Dat komt ook wel goed uit, want zo’n snelle loper ben ik niet.

In 2021 liep ik de marathon van Berlijn. Omdat ik toen tijdens de voorbereiding last had van een blessure, was ik er eigenlijk niet helemaal klaar voor. Het was wel een feestje om mee te doen, maar mijn lijf vond het zwaar. Ik kijk er naar uit om deze keer de marathon te gaan lopen met wel een volledige voorbereiding. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn. Belangrijke regel voor mij: Rustig aan en héél blijven.

Wel gek om deze marathon te zien als een stap in een groter project. Meestal is zo’n afstand toch een eindpunt. Maar nu hoort het bij de voorbereiding voor de RRR-AKL.

5 reacties

 1. Hi Roeland,

  Fijn dat je van plan bent om heel te blijven, lijkt me nog een hele opgave tijdens het lopen van een marathon. Deze website ziet er in ieder geval goed uit. Succes met de verdere voorbereidingen!

  Groet ,
  Jurrian

 2. Hoi Roeland,

  mooi om te lezen over je grote doel 🙏.
  Ik wil je daarbij zeker helpen. In Rotterdam (ben ik er ook) & trainen met de maatjes van de marathongroep gaat zeker helpen en rustig opbouwen ☺️.

  Wellicht kan orienteren voor je grotere plan op runwalk methode van Jeff Galloway je helpen met je grotere plan. Voorbeelden zijn 1 mile run-40 s walk of 5 km run- 2 min walk. In korter stukken/etappes denken (goed voor je hoofd), de afwisseling met wandelen (even andere beweging/ minder blessures) en even de rust/tijd hebben voor eten&drinken heeft mij enorm geholpen.

  Zet hem op en tot snel!

  1. Hoi Gabriëlla. Dank je wel voor je tips. Ik ga de runwalk methode zeker opzoeken. Het lijkt me leuk om nog eens met je door te praten over jouw ervaringen, bijvoorbeeld tijdens een duurloop met de marathongroep. Tot binnenkort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *