BRBW

Etappe 4: Voorthuizen – Amersfoort. 27,4 km (totaal: 104 km)

Gisteren maakte ik me zorgen over mijn hiel. Hij was best stijf en gevoelig in de avond. Ik had me dus al ingesteld op een wandeldag. Maar het ging boven verwachting goed. Na een stuk inwandelen, ben ik voorzichtig gaan hardlopen. Het was eerst een beetje gevoelig, maar al vrij snel liep t weer soepel. Ik had wel een paracetamol genomen in de ochtend, maar t ging zo lekker dat ik denk dat die hooguit een beetje heeft meegeholpen.

PHPD
Wat waarschijnlijk eerder helpt, is dat ik inmiddels mijn snelheidswens helemaal heb losgelaten. Inmiddels hou ik een tempo aan van BRBW (Beetje Rennen, Beetje Wandelen). Waarbij in de eerste 3/4 van de dag de nadruk ligt op BR. En later verschuift t wat naar BW, afhankelijk van de vorm van de dag. En vandaag was die vorm dus zeer goed. In verhouding dus veel BR.

En ja, natuurlijk zijn er soms pijntjes. Maar die geef ik nu maar de titel: PHPD (Pijntje Hier, Pijntje Daar). Dat geeft een boel rust. (Met dank aan Sylvia!).

Voor de club …
Dus veel rustig hardgelopen. En als je aan t lopen bent, heb je tijd. Om na te denken. Vandaag vroeg ik me af wat mijn vader en broers van dit hele loopproject zouden vinden. Zouden ze trots zijn? Of meer iets hebben van ‘doe maar gewoon’? Ik heb t ze gevraagd. Maar ik kreeg natuurlijk geen antwoord. Zo’n film is het niet. Ik vermoed dat ze t wel stoer zouden hebben gevonden, maar dat is wat t is: een vermoeden.

Toen heb ik t eens omgedraaid. Ben ik eigenlijk trots op hen? Dat antwoord kwam vrij snel: ja, zeker. Ik kom uit een mooi nest. Natuurlijk met de eigen aardigheden, maar dat heeft volgens mij ieder gezin. Dus ja, ik loop hier niet voor niets. Ik loop voor de club. En voor Corné, want vrienden horen ook bij de club.

EARM
Hoe mooi dan dat broer Hans vandaag ook weer meereist op de motor. Fijn om deze dag samen te doen. Al was zijn stijl van reizen meer: EARM (Eigenlijk Alleen Rijden op de Motor)

11 reacties

 1. Wat een leuk leesbare blog Roeland 🙂
  Ik zeg LBMDA!
  (Lekker bezig met die afkortingen)
  En natuurlijk ook lekker bezig met BRBL…

 2. Ha die Roeland. Wat een mooie tocht en mooie reflecties. Wij volgen je hoor maar nadoen zit er bij mij niet in. Ik vind het knap en dapper. Leo

 3. Dag 4 alweer en al over de 100km, wat een topper ben jij!! Mooi blogs echt he tof wat je aan het doen bent. Respect.
  Succes weer morgen

 4. 4e dag op rij dus : “je zit er lekker in” (JZELI), zou ik zeggen. Het klinkt allemaal goed en eenvoudig uitgelegd, maar inderdaad : even 100 km (minimaal de helft BR) afgelegd, dat ga ik je iig (in ieder geval) niet nadoen. Maar ik ren graag de laatste dag met je mee.
  Succes morgen weer!

 5. Gewoon blijven stappen 😉 dan kom je er van zelf. Fijn te lezen dat het je goed gaat en je tijd hebt voor selftalk en reflectie🙏. Veel plezier 🫶 en het antwoord op je vraag .. dat weet je diep van binnen (daarvoor hoef je alleen maar naar je familie en vrienden nu te kijken😉).

 6. En ben jij j trots op jezelf Roeland naast al deze mooie overpeinzingen?
  Slaap lekker en morgen gezond weer op voor alweer moedig voorwaarts!

  1. Die vraag kwam bij mij ook op. En om ‘m meteen maar te besntwoorden: ik denk dat je zéker trots mag zijn op jezelf!

 7. Wat leuk om je blogjes te lezen, Roeland, lekker droog geschreven 🙂 Je gemijmer, erg mooi, tja, dat doet hardlopen. Je komt dichter bij jezelf en daarmee ook dichterbij anderen. Rust even lekker uit en veel succes met de volgende etappes! Ik duim vanuit Zweden dat je hiel-het-houdt (HHH) Alhoewel…., dat klinkt fout, alsof ik je uitlach, wat ik natuurlijk alles behalve doe. Echt supermooi dat je dit doet voor je familie en Corné! Petje af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *