Bekend terrein

Etappe 5: Amersfoort – Utrecht. 23 km (totaal: 127 km)

Vandaag liepen we van Amersfoort naar Utrecht. Bekend terrein. Deze route heb ik vaker gelopen. En hoe dichter we bij Utrecht kwamen, hoe bekender de paden. Het is bijzonder dat het daardoor lijkt alsof het minder ver is. Misschien is dat wel het beroemde “We zijn er bijna”-gevoel. 

We hadden het ook kunnen zingen, want Roel vergezelde me. Hij is, naast hardloper, ook een tenor uit het koor waar ik in zing. Omdat ik de bas zing, was een tweestemmig partijtje mogelijk geweest. Maar dat is er niet van gekomen, de uitdaging van hardlopend zingen laten we voor een andere keer liggen.

Pauze
Omdat we uitgebreid aan het kletsen waren, ging de tijd ook snel. En we hadden kennelijk minder behoefte aan pauzeren. Het gevolg was dat we, met één pauze om een broodje te eten, om 13 uur al in Utrecht aankwamen. Een vlotte dag dus. Meer een recept van VR-KBW.

Nu heb ik twee (en een halve) dag loop-pauze. Om eerlijk te zijn vind ik dat ook wel prettig. En ik denk mijn benen ook wel. Vrijdag begin ik aan het tweede deel: in vier dagen van Utrecht naar Vught.

Stromen
Nog een mooi bericht: de stand van de donaties is gisteren over de €4000 heen gegaan. Dat is geweldig.
En de mensen van Vrienden op de Fiets in Geldermalsen, waar ik aanstaande zaterdag slaap, stuurden gisteren al een bericht dat de kosten van de overnachting hun bijdrage is aan dit project. Ze hebben het project gevonden via Facebook en willen graag bijdragen. Dat bedrag geef ik dan natuurlijk door aan het KWF, dus dat komt er in ieder geval nog bij (iig, volgens JB 😉 ).

Het blijft stromen, op allerlei manieren. De donaties, jullie fijne berichten via alle kanalen, de mooie gesprekken met mensen onderweg, .. En dat is echt heel erg fijn 🙏.

Tot vrijdag!

17 reacties

 1. Dit was een fijne etappe om met zo’n kanjer mee te lopen. Het was 23 PK (Prettig Kletsen)! Hij flikt het toch maar mooi hoor, die Roeland. Een eer om even onderdeel te zijn van dit prachtige project. Rust lekker uit deze twee dagen en voor vrijdag: Ren Roeland Ren!

  1. Geweldig Roeland en Roel! Petje af👏
   Ps Dat beeld en geluid van een rennende tenor en bas die samen meerstemmig zingen, bewaren jullie maar voor een andere keer😉

  2. Hoi Roeland,
   Klasse so far. Vandaag liep je waar wij een paar weken geleden samen liepen, en gisteren dacht ik ook al aan je toen ik in Amersfoort in de regen liep. Net wat eerder dan jij er aankwam, denk ik.
   Succes met de rest, blijf je volgen.
   Ernst

 2. Wat een mooie en gedenkwaardige trip Roeland! Veel bewondering voor je. En als je een keer wat moe wordt zing dan gewoon “Joehoe, ik wil galopperen op een koehoe, of in de buidel van een kangoeroehoe… 😉
  Heel veel plezier bij het vervolg!

 3. Zo hé topper, 5 dagen achter elkaar gelopen is je gelukt. Dan gaat de rest ook vast goed komen. Nu even lekker thuis. Lijkt me ook fijn. Even opladen en dan weer door met BRBW!

 4. Ha Roeland, wat leuk om te lezen! (heb zojuist alle blogjes tot nu toe gelezen). En wat ontzettend knap: IDHJNN (ik doe het je niet na). Nu even goed uitrusten, heeft het lijf ook nodig he, zeker de hiel (hopelijk geen Hspoor?! ) alvast veel succes en mooie reflecties gewenst tijdens de rest van je geweldige reis!

 5. Ha Roeland, net op je site om te kijken of je vandaag een etappe loopt en of ik je even kan aanmoedigen ergens. Maar vandaag ben je waarschijnlijk je lijf aan het verwennen en voorbereiden voor komende etappes. Geniet van deze dag en toi toi toi voor de komende etappes. Geweldig wat je doet!

 6. Lekker bezig Roeland! Leuk om te lezen.
  Hopelijk weer wat uitgerust om er morgen weer fris tegenaan te kunnen.
  Zet m op!

 7. Lekker bezig Roeland en onwijs knap. Jammer hè, dat we die antwoorden nooit meer krijgen van onze dierbaren die weg zijn, weg van deze wereld. Des te harder en vaker kunnen wij het zeggen. Ik vind het echt geweldig wat je doet!
  Vandaag had ik heel graag met je meegerend, maar het zit er niet in zoals je weet.
  Veel liefs en veel succes en plezier gewenst met het vervolg van BRBW.
  Angelique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *