Mijlpaal

Etappe 8: Geldermalsen – Bruchem 21 km (totaal 201 km)

De vlag hangt uit als we bij t huis van Leo aankomen. Voor jou, zegt Leo. De laatste 10 km heeft hij meegewandeld, door “zijn achtertuin”. Dus nu weet ik alles over de kastelen in de buurt, over Fiep Westendorp en de hoogwater-maatregelen van Zaltbommel. Zo leer je nog eens iets.

Één voor één …

Het eerste stuk liep ik meer door natuur en landelijk gebied. Wandelend zie je de dingen weer anders. Ook mooi, misschien wel mooier nog. Tel uw zegeningen, zou Ma zeggen. En dat klopt. Ook de zegening dat ik dit gewoon kan doen, fit van lijf en leden. Grotendeels dan. Net twee dikke blaren doorgeprikt.

Mijlpaal

Vandaag passeerde ik het 200 km punt. Dat voelt ook wel als een mijlpaal. Morgen naar Vught. En dan nog twee stukkies 😉.

6 reacties

 1. Wow, Roeland! Alweer over de 200 km. En mooi zoals je schrijft over je herinneringen aan oma’s lied en opa’s tuin. Zo komen bij mij ook weer herinneringen boven. Mijn vader zei vroeger vaak: doe je best, zonder erop te boffen. Als ik iets moest gaan doen dat belangrijk voor me was.
  Dus ga ervoor in de laatste etappes!

 2. Hé kanjer, wat een mooi avontuur!
  Had graag een stukje meegereisd maar een blessure houdt me helaas tegen.
  Gelukkig zijn er je mooie blogs zodat ik er toch ook een beetje van kan meegenieten.
  Succes en je mag zeker trots zijn op deze geweldige prestatie voor een goed doel👍
  Prachtige herinnering man!

 3. 200km! Met de auto zo’n 2 uurtjes, misschien twee dagen fietsen. lopend zeg, maar ruim een week. Jij loopt afgewisseld ook nog hard. Maar het gaat niet om de prestatie. Het doel wat jij omschrijft is heel boeiend. Jij beleeft een bijzonder avontuur man! Chapeau!

 4. Da’s idd een mijlpaal : 200 km.
  En wat ik ook meen te horen is dat je nog meer met “de reis” bezig bent dan met het geografische einddoel. Zijn met wat er op dat moment is, het (noodzakelijke) wandelen helpt je daar volgens mij bij.
  Dus die RRR blijft kloppen : “Reis Roeland Reis”.
  En wat is Nederland groot als je het wandelt en/of rent.
  Ondertussen doe je het toch allemaal maar: 200 km dus al. Ik Wandel, Ren en Reis volgende week graag met je mee.

 5. Wow gaaf man, de 200 km al weer voorbij! En wat een mooie ervaringen die je hier optekent; ik word er hier thuis gewoon blij van. Succes en plezier lieve Roeland, Angelique, xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *