RRR Anti-Kanker-Loop

De ‘Ren Roeland Ren Anti-Kanker-Loop’

Met de ‘Ren Roeland Ren Anti-Kanker-Loop’ wil ik geld ophalen voor het KWF door hard te lopen. Om op die manier een steentje bij te dragen aan de bestrijding van kanker. Vandaar de naam ‘Ren Roeland Ren Anti-Kanker-Loop’.

Aanleiding

De directe aanleiding is het overlijden van mijn broer Freek begin oktober 2022. Hij overleed aan kanker. En hij was niet de eerste in de familie.

Mijn ouderlijk gezin bestond vroeger uit een vader en moeder en zes zoons. Ik ben daarvan de jongste. Van de zeven mannen uit dat gezin zijn mijn vader en vier broers inmiddels overleden. Allen, op één na, (mede) aan de gevolgen van kanker. En daarnaast is dit voorjaar ook nog een vriend van me (Corné) overleden aan darmkanker.

Daarom wil ik me inzetten voor onderzoek naar kanker en de bestrijding daarvan. Mijn idee is geld ophalen voor het KWF door iets te doen wat ik wél kan. En dat is … hardlopen. Mijn bedoeling is een route te lopen langs alle laatste woonhuizen van mijn overleden vader, de overleden broers en Corné.

Route

De route is zo’n 250 kilometer in totaal. Hij begint in Deventer, bij het laatste woonhuis van broer Gerrit. Vandaar loop ik naar Utrecht, naar het laatste woonhuis van de overleden vriend Corné. En dan gaat het verder naar Eindhoven, langs het laatste woonhuis van broer Bert, naar het laatste woonhuis van mijn vader om dan te eindigen bij het laatste woonhuis van broer Freek.

Wanneer

Deze 250 km wil ik gaan lopen in een tijdsbestek van negen a tien dagen. In etappes dus. En ik hoop dit te gaan doen rond de meivakantie: 28 april – 14 mei 2023. Klik hier voor de route, etappes en data.